Madordning

Kosten i Stenurten hviler på Fødevarestyrelsens anbefalinger. Det vil sige, at vi sparer på det usunde og fråser i det sunde. Vi bruger fortrinsvis økologiske råvarer i det omfang, råvarerne er tilgængelige. Dog ikke altid når det handler om fisk og kød, da dette desværre er for bekosteligt.

 

Vi kan, efter aftale, tage hensyn til allergier, religiøse forskrifter og forældrenes specifikke livsanskuelser i form af fravalg af animalske fødevarer.

Det daglige brød i Stenurten

Morgenmad

Vi tilbyder morgenmad mellem kl.7 og 8 til både vuggestue- og børnehavebørn

Morgenmaden kan vælges mellem havregrød m/kanelsukker eller lidt frisk frugt, yoghurt naturel med rugdrys eller lidt frisk frugt. 

Vand eller mælk. Et ristet stykke brød m/smør eller ost. 

 

Formiddag

Hver formiddag serverer vi let kogte gulerødder og en rugbrødsklemme med pålæg, eller en fuldkornsbolle til børnene i vuggestuen.

I børnehaven er der gulerods stave til formiddagsmad.

 

Frokost

Frokosten spiser vi kl.11. På stuernes opslagstavler kan man til hver en tid se frokost ugeplanen. 

Hver uge serveres der en fiskeret, en vegetarret og en kød-ret. 

Desuden er der i sommerhalvåret 2 dage med “smør selv rugbrødsmadder”. Om vinteren erstattes den ene af disse med en suppe- eller grøddag.

Når børnene selv smører deres rugbrød, kan de altid vælge mellem kød- fisk- og vegetar pålæg, og dertil mindst to forskellige typer grønt. Vi drikker koldt vand til frokost.

 

Eftermiddag 

Om eftermiddagen får børnene frugt og enten en skive groft brød, en rundtenom rugbrød eller en fuldkornsbolle med en eller anden form for pålæg. På eftermiddage efter rugbrøds-frokost får børnene dog en frugt smoothie eller koldskål, knækbrød eller skorpe. 

Om eftermiddagen tilbydes børnene mælk. I vuggestuen letmælk, i børnehaven minimælk.

 

Eksempel på madplan

 

MANDAG

Frokost:  Gulerodspaté med blomkåls couscous

Eftermiddag:  Brød med leverpostej

 

TIRSDAG

Frokost:  Boller i karry med ris

Eftermiddag:  Brød med flødeost

 

ONSDAG

Frokost:  Rugbrødsmadder med forskelligt pålæg

Eftermiddag:  Banan-muffins   

 

TORSDAG

Frokost:  Bagt laks og kartofler

Eftermiddag:  VG: Klatkager med rabarber

BH: Brød med frugtpålæg

 

FREDAG

Frokost:  Kyllingesuppe

Eftermiddag:  Blåbær smoothie og knækbrød

Mad i privat institution Frederiksberg Mad i privat institution Frederiksberg