Særlige arrangementer

Det laver vi i årets løb

I Stenurten har vi en række faste traditioner; aktiviteter der følger årets gang markerer forskellige overgange og højtider. 

Fastelavn

Op til fastelavn laver både vuggestue- og børnehavebørn flotte fastelavnsris med pynt og masker. Hvert år bliver der slået katten af tønden i både vuggestuen samt børnehaven, hvor forældre er velkommen til at være med.

Påske

Når vi nærmer os påske og det tidlige forår, laver vi alle fine påskedekorationer, som børnene kan tage med sig hjem. Det kan for eksempel være påskekyllinger med karse i kurven.

Sommerfest

Til sommerfest i Stenurten er alle børn, forældre og søskende inviteret. Vores leder Lisbeth byder velkommen, og de store børnehavebørn optræder med sang og musik. Børnene leger, og de voksne får sig en snak over maden. Alle hygger sig til sommerfesten, store såvel som små.

Blomstens dag

Når solen varmer og foråret bider sig fast, er det tid til blomstens dag i Stenurten. Hvert barn medbringer sin egen blomst eller krydderurt, og så bliver der ellers gravet, plantet og ikke mindst vandet. Blomstens dag er lig med masser af jord under neglene, og resultatet taler for sig selv. Flotte bede og krukker, som børnene hen over sommeren passer og plejer med stor ildhu. Blomstens dag er både for vuggestuebørn og børnehavebørn.

Bagedag i børnehaven

Når det er efterår og vinter, er det tid til indendørs sysler. En af dem er den ugentlige bagedag i Stenurten. Børnene skiftes til at have bagedag. Man skriver selv sit barn på listen. Sammen med en kammerat eller to går børnene i køkkenet og bager med en voksen. Barnet, der har bagedag, har selv ingredienser og opskrift med hjemmefra. Gulerodsboller er et kæmpe hit, men det kan også være pizzasnegle (vegetar), müsliboller, brød eller noget helt tredje bagværk. Børnenes egne frembringelser nydes på stuen sammen med eftermiddagsfrugten.

 

Julefest og Luciaoptog

Der er masser af decemberhygge i Stenurten. Hele måneden driller pebernissen børnehavebørnene, der er pakkekalender, julepynt og både vuggestue- og børnehavebørnene laver julegaver til at tage med hjem. Julefesten er månedens højdepunkt. Her er der juletræ, julegodter, og den ægte julemand kommer på besøg. Børnehavens storegruppe går i Luciaoptog gennem alle stuerne. Det er et skønt syn, og de mindre børn glæder sig til det bliver deres tur.