Teaterprojekt for storegruppen

I november 2014 besluttede Maria fra stue 1 og Susanne fra stue 2 at foreslå storegruppen at lave et teaterstykke, og børnene var helt med på ideen. Maria og Susanne valgte H.C. Andersens ”Fyrtøjet” som en overskuelig opgave. 

 

Efter at have læst eventyret højt for børnene bød de hver især ind på, hvilken rolle de kunne tænke sig: Soldat, heks, prinsesse osv. Det hele gik op i en højere enhed, og alle 13 storegruppebørn fik en rolle. Vi fremskaffede kostumer og rekvisitter og øvede en gang om ugen indtil juleferien. Både børn og voksne var vildt optagede af projektet og havde det sjovt. 

 

I starten af januar 2015 holdt vi premiere med storegruppens forældre som ærespublikum. Det blev en fin succes. Forinden havde vi vist stykket for de øvrige børnehavebørn, der syntes det var både sjovt og sejt, og senere viste vi det på opfordring for vores naboinstitution.

 

Projektet gav en masse for børnene på flere planer: Det styrkede både deres sammenhold, samarbejde, koncentration, engagement og evnen til at vente på tur og give hinanden plads.

 

Det var så stor en succes, at Maria og Susanne er fast besluttede på at gøre et teaterprojekt til en årlig tilbagevendende aktivitet  for storegruppen.