Sådan bor vi

Nogle lader sig forskrække af, at Stenurten ligger i bunden af et højhus, med en næsten hemmelig indgang ved siden af højhusets parkering. Vi mener dog, det er det indre, der tæller, så kom indenfor:

Stuer og fællesrum

Vi kan lide det lidt skæve, og det må gerne være en sanseoplevelse at være i Stenurten. Derfor finder man også børnenes egne fantasifulde produkter lavet af genbrugsmaterialer på hylder og vægge; de er blevet til som en del af et stort fondsstøttet Remida/Reggio Emilia projekt.

Huset rummer to vuggestuegrupper og to børnehavegrupper. Der er store fællesrum mellem de to stuer i hver gruppe, så her opleves at være meget plads for det enkelte barn at bevæge sig på. I børnehaven er der også en køkkenafdeling i børnehøjde, hvor børnene på skift har bagedag.

Legeplads

Vores store, skønne legeplads og have appellerer til sanserne med små kroge, blomster og (selvfølgelig) urter. Der er masser af plads til at løbe, cykle, gynge, grave og spise frokost. Vuggestuebørnene har deres egen, overskuelige del af legepladsen. Her er sandkasse, sansegynge, legehus, gå-biler og en lille, hemmelig skovsti.

I børnehaven er det muligt for de største børn at lege alene på legepladsen med jævnligt opsyn fra personalet. Der må kun være 2-4 børn alene på legepladsen af gangen og det vurderes fra gang til gang ud fra børnenes alder og ansvarlighed. Den frie leg udvikler børnenes personlige og sociale kompetencer, fx at tage initiativ og udvise ansvarlighed. Det understøtter institutionens pædagogiske værdier og er i overensstemmelse med tilsynspligten jf. BUPL. Læs mere om tilsynspligt her.