Indkøring

Forberedelse til vuggestuelivet

At træde ind i en vuggestue for første gang kan på mange måder være som at lande på en fremmed planet med dens egne rutiner og regler - skrevne som uskrevne. Der er mange nye mennesker og ting at forholde sig til både for barn og forældre. 

 

For at få så blød en start som muligt er det vigtigt, at indkøringen får lov at tage tid afhængig af barnets behov. Barnet bliver tilknyttet en stue og i indkøringsfasen, der ofte tager mellem 2-3 uger, vil een fra stuens pædagogiske personale være der til at tage særlig hånd om barnet og informere og guide om praktiske såvel som følelsesmæssige ting. I denne periode er det vigtigt, at forældrene er med i vuggestuen eller på standby, og at dagene ikke bliver for lange.

 

Hvad kan I gøre før vuggestuestarten

Der findes nogle ting som er gode at overveje inden den faktiske vuggestuestart. 

Afhængig af barnets alder kan man begynde at øve barnet i at spise og drikke selv, og man kan prøve at passe spise- og sovetider ind efter rytmen i vuggestuen, hvor sovetiden for de ældre børn ofte vil ligge mellem 12-15. Som udgangspunkt følger vi barnets behov for at sove. Hvis man har muligheden, kan man også lade f.eks. bedsteforældre få lov at passe barnet, så barnet får erfaring med at blive passet af andre. 

 

Her kan du læse mere om hvordan dit barn får en god start i vuggestuen.